Etusivulle

Voima jylläsi Saarijärvellä!

Voimamiesten Saarijärvi Open kilpailun järjesti Keski-Suomen Voimailijat 10.5. Saarijärvellä. Kilpailuun osallistui yhteensä 17 voimailijaa eri puolelta Suomea. Lajeja oli kuusi, joista kolme oli karsintalajeja.

Ensimmäinen laji oli rekanveto Saarijärven keskustassa. 8-tonnista rekannuppia piti vetää 20 m valjailla ja köydellä. Lajivoiton nappasi Tomi Lotta ja heti perään sijoittui Hannu Vilkko. Tämä kaksikko taistelikin koko kilpailun ajan voitosta.

Sitten siirryttiin Kisasuojaan, missä ratkaistiin kymmenen finalistin nimet. Tukkipunnerrus suoritettiin vinopenkiltä ja painoa oli 130 kg. Lajivoitto jaettiin 100-kiloisten SM-kisoissa menestyneiden Tomi Kurunsaaren ja Juha Heikkilän kesken. Molemmat nostivat 15 toistoa. Kolmannen sijan jakoivat 14 toistolla Hannu Vilkko, Tomi Lotta ja Jarmo Hirvi, joka näin myös ilmoittautui kärkikampailuun mukaan.

Viimeisen karsintalajin säkinkannon sääntöjä muutettiin kilpailijakokouksessa. Sovittiin, että kannetaan 45 m ajan ratkaistessa paremmuuden. Säkillä oli painoa 125 kg ja lajivoiton nappasi jälleen Tomi Lotta, joka johti karsintakilpailun jälkeen kokonaispisteissä. Finaaliin selvisi pääasiassa tuttua porukkaa. Seuraavassa lajissa auton kannattelussa Hannu Vilkko vei lajivoiton haastaen näin entistä tiukemmin Tomi Lotan mestaruustaisteluun. Juha Heikkilä jatkoi hienoa kisaansa toisella sijallaan tässä lajissa.

Kahdessa viimeisessä lajissa ratkaistiin sitten voittaja. Voimaradassa oli kolme osiota. Voimaporras 200 kg ja viisi nostoa, farmarit 125 kg kappale ja 15 m sekä renkaan pyöritys kolme kertaa painon ollessa reilut 300 kg. Lotan voittoaika oli 38,97 s. ja Vilkon kolmas sija heltisi ajalla 39,89 s. Väliin kiilasi Toni Salo. Voimakivien (110-175 kg) voiton vei Jarmo Hirvi. Lajissa nostettiin kaksi pyöreää, kaksi tynnyrin mallista ja yksi luonnonkivi lavalle. Voiton kokonaiskilpailussa nappasi Tomi Lotta, josta kolme pistettä jäi Hannu Vilkko. Kolmas sija meni Rovaniemellä Juha Heikkilälle, joka löi niukasti Kuikan Jarmo Hirven.

Teksti: Kirmo Varvikko